Шеф Сидония Радева ще демонстрира специалитети на фестивала

Chef SidoniyaПобедителката в първото готварско риалити в България – Сидония Радева – също ще вземе участие във Фестивала на Цацата! Тя, заедно с още няколко от най-добрите готвачи, които работят в ресторантите в Кранево, ще направят демонстрация на най-изкусните си специалитети в третия ден на фестивала.

Познатата на милиони българи шеф Сидония се е отдала на кулинарното изкуство вече повече от 20 години, специализирала е професионалните си умения в престижни ресторанти в България, Холандия, Франция и САЩ. Не една световна звезда е опитвала от изкушенията й – сред тях са Доминик Пърсел, Мери Джей Блайдж, Пиърс Броснан, Хадауей, Грег Банис, Людмила Путина, Михайл Горбачов и много други.

„Най- големият комплимент за мен е, когато мой гост ми каже, че с вкуса на приготвеното ястие съм го върнала в детството му“ – споделя шеф Сидония Радева. И добавя: „Обожавам да приготвям и сътворявам авторски десерти, комбиниращи познати вкусове по нетрадиционен начин. Залагам на винаги свежи подправки – риган, мащерка, розмарин, джинджифил и др.“

Има и една тайна съставка, която шеф Сидония Радева никога не пропуска – любов. „Тя овкусява по невероятен начин всяко ястие и е най-осезаемата от всички подправки“ – категорична е тя и прилага изпитаната рецепта навсякъде, където твори кулинарните си шедьоври.

В момента Сидония Радева е екзекютив шеф на ресторант “Фърст Лайн” в Кранево. В неговото меню присъстват както познати вкусове на интернационални любими ястия, така и авторски предложения. Ресторантът ще е домакин на едно от най-забележителните партита в афиша на Фестивала на Цацата – „Балкантон Носталгия„.

Очакваме ви!

Dominic Purcell sihaddaway si

Погледни още...