Четири детски рок групи ще участват във Фестивала на Цацата 2016

 

iron sharks

Това са Iron Sharks, Black Angels, Inferno и FR.

Рок историята на малките музиканти от Международното френско училище EFIV Шарл Перо започва през 2012, когато три момичета  – София и Стела и Стелла – от втори и трети клас решават да се захванат с рок музика в училище. Въвличат в групата и две момчета – Георг и Борис. Момичетата пускат обява, че търсят стари барабани и баскитара и тази на пръв поглед наивна обява ги отвежда в телевизионното шоу „Денис и приятели“ и ги свързва с легендарната група Ахат, от които те получават мечтаните инструменти.

И вече няма пречки пред ентусиазираните млади рокаждии – сформират Iron Sharks и започват сериозни репетиции при преподавателя си Марин Попов. Участват в редица концерти и състезания, печелят конкурса на Д2 „Голямото междучасие“ и забиват на „На тъмно“ сцената на „Spirit of Burgas“, както и на фестивалите TU – RockFest”, “FunCity и “Fete de la musique”!

black angels
Но най-хубавото е, че историята на Стела, София, Боби  Георг и Нона от Iron Sharks вдъхновява още много деца и днес коридорите на Международното френско училище EFIV Шарл Перо във Варна се изпълват с рок акорди и настроение.

Рок групите в училището са вече 5, а освен Iron Sharks на фестивала в Кранево ще участват и още две от тях – Inferno и Black Angels.

В момента членовете на Black Angels са Алекс, Макс, Марина, Филип, Любо и новият вокалист Явор. Групата вече е свирила на “FunCity”, “Fete de la musique”.

А в състава на Inferno са Филип, Маламир, Малена Ивон, Виктор и Нора, които пък залагат на по алтернативното звучене.

Младите рокаджии не пропускат възможност да демонстрират характерните си сола и диалози между китари и клавир на сцена. Дават всичко от себе си и при изпълнението на кавърите на Ахат, Metallica, Judas Priest, AC/DC, System of a down, Linkin Park, Arctic monkeys са изпълнени с много желание и настроение.

Четвъртата група, която ще се качи на сцената на фестивала е FR – това са деца от Франция и Белгия, събрали се, за да свирят заедно само по време на престоят им в България и в тяхното училище във Варна. Една от младите групи в училище, чийто ентусиазъм е достоен за уважение.

Inferno 2

„Музиката на децата е завладяващ микс от рок емоция, настроение и вдъхновяваща енергия“ – споделя музикалният им ръководител Марин Попов.

Така че не пропускайте да чуете бодрата рок смяна на българския рок на 11.06.2016 в Кранево на Фестивала на Цацата.

Погледни още...