Състезание по надпиване с бира и „биратлон“ ще проверят колко бира можете да изпиете

Всички знаем, че цацата върви най-добре с бира! Затова по време на Фестивала на Цацата ще се проведе оспорвано състезание по надпиване с бира.

Ако винаги сте искали да покажете на приятелите си, че можете да изпиете повече бира от тях – сега е момента да го направите!

Можете да им натриете носовете и като се включите в състезанието по бягане и скоростно пиене на бира „Beer mile“. Състезанието е познато още като „биратлон“ и набира лавинообразна популярност  по света. Вече се организират и шампионати в дисциплината, а рекордът при мъжете държи Луис Кент с време  4:47 мин, а при жените – Ерин О‘Мара с време 6:08 мин.

Регламентът е много прост – една миля се разделя на четири обиколки по 400 метра + страничен 9 метров коридор, в който се сервира бира. Стартира се с бързо пиене на бира (400 мл) и последваща обиколка от 400 метра. И така – бира, обиколка, бира, обиколка, докато направите общо 4 бири и 4 обиколки. За да се улеснят жените, престрашили се да участват в това спортно забавление, тяхната доза бира на всяка обиколка ще бъде 300 мл.

Целта е първо да завършите и второ – да докажете на всички, че можете да сте перфектни атлети, дори и на няколко бири.

Започвайте да тренирате отсега и запомнете – на Фестивала на Цацата никой няма да ви помисли за алкохолик, просто защото всички обичаме бира и знаем, че цацата върви най-добре с бира!
Запишете за участие в бирените надпревари още сега на info@festivalnacacata.com

Организатор на състезанието „Beer mile“ са ентусиастите от iRun

Погледни още...