Състезанието „Бирена миля“ ще се проведе за втори път в Кранево

Готови ли сте за уникално спортно приключение? Обичате ли да се разхлаждате от летните жеги със студена бира? А искате ли да пробвате да бягате и да пиете бира едновременно?

Ако сте събрали три „ДА“, значи това състезание е за вас!

„Бирената миля“ ще се проведе за втора поредна година в рамките на Фестивала на Цацата в Кранево. Датата е 11.06.2017 (неделя), часът на старта – 18:00.

Регламентът:

Пиеш бира, бягаш 400 метра. Пиеш още една, пак бягаш 400 метра… и така четири пъти, докато избягаш 1600 метра. Като минеш и през 9 метра маси с бира, тъкмо ще си ги направил една цяла миля (1609 метра). Е, възможни са отклонения в стойностите поради специката на ландшафта, но принципът се запазва – пиеш и бягаш обиколка (около 400 метра)!

Ако по някаква причина организмът на участника не издържи и върне част от бирата (не измислихме по-цивилизован начин да го кажем 😀 ), продължава да бяга и прави още 1 наказателна обиколка (т.е. пак минава през старт финала, обръща още една бира и минава пета наказатеа обиколка).

Бягането е за забавление, няма да се засича време освен на първите няколко бегача.

Таксата за участие  е символична – 5 лв. А бирата (която струва колкото таксата) е безплатна.

Местата за участие са ограничени, на терена ще бъдат допуснати 50 души, така че се запишете за участие още сега като изпратите три имена, играта, за която искате да се запишете и телефон за връзка на info@festivalnacacata.com

Непълнолетни лица и видими алкохолици няма да бъдат допускани 🙂

А, и да не забравим – бегачите ще имат нужда от надъхана публика, така че всички, които искат да пият бира и да гледат отстрани, са добре дошли!

Организатор на събитието е iRun, инициатор е „Фестивал на Цацата“ и „На Тъмно“.

Следете събитието във фейсбук!

Повече инфо за бирената миля:
www.beermile.com

Повече инфо за iRun:
www.irun.bg

 

 

 

Погледни още...