Илиян Станоев: „Фестивалът на Цацата“ е чудесна възможност летния сезон да стартира по-рано

 

Илиян Станоев е председател на Общинския съвет в Балчик и един от основните идеолози на Фестивала на Цацата в Кранево. След успешния старт на фестивала миналата година, тази година организаторите са подготвили още по-атрактивна програма и очакват още повече гости.

 

 

 

Откъде дойде идеята за Фестивала на Цацата?

Идеята ми хрумна след като решихме, че трябва да измислим нещо достатъчно атрактивно, което да доведе туристи в Кранево и региона още преди началото на активния летен сезон. Решихме, че Цацата е най-обичаната риба от българите и в същото време някак си е пренебрегвана, затова взехме смелото решение да й посветим цял фестивал.Така слагаме началото на лятото още в началото на юни, което добре както за гостите на фестивала, така и за местния бизнес.

Наричат ви „Бащата на Фестивала“, а коя е майката?

Това е шега между приятелите в Кранево, но ако трябва да отговоря „майката“ са задружните усилия на Общинското ръководство, Кмета на Кранево, местния бизнес и всички, които по един или друг начин помагат да се проведе фестивала. След първото издание всички хотели, ресторанти и въобще – целия бизнес в Кранево разбраха, че ако обединим енергията си, заедно можем да постигнем много.

След успешния старт на Фестивала на Цацата миналата година, какво сте подготвили за второто му издание?

Второто издание ще надгради вече постигнатото и сме подготвили още по-атрактивна програма. Тази година имаме и международно участие – любимата на всички световноизвестна звезда Прешъс Уилсън пристига в Кранево заедно с бандата си „Иръпшън”, за да изпеят най-големите си хитове за гостите на фестивала. Това определено е голямо постижение и съм сигурен, че ще бъде незабравимо преживяване за всички.

Освен това, в програмата ще се включат и добре познати групи и изпълнители като Трамвай №5, Обратен ефект, комикът Краси Радков, а Илия Луков ще поведе най-дългото хоро в Кранево.

Тази година в програмата отново ще се включат и деца от международните лагери в Кранево.

Миналата година имаше много интересни състезания и игри – ще има ли подобни атракции и тази година?

Да, и тази година организираме оспорвани състезания по „Най-бързо чистене на Цаца”, „Надяждане с Цаца”, „Надпиване с бира”, „Надбягване с високи токчета”, „Бирена миля” и други. Водещ на игрите е добре познатия на всички ни Боби Касиков, така че не се съмнявайте, че забавлението ще е на ниво.

Тази година сме организирали Автомобилен ретро парад, за който в Кранево ще пристигнат ретро автомобили от цялата страна – заслужава си да видите толкова безценни автомобили на едно място.

Освен това аз и кметът на Кранево – Румен Николов, ще участваме в един уникален кулинарен дуел. Той ще сготви рибена чорба, с която ще почерпи гостите на фестивала, а аз – екзотична морска паеля. Очакваме гостите да изберат победителя или поне да се насладят на морските ни специалитети.

 

Как бихте поканили всички, които още не са решили дали да дойдат на Фестивала на Цацата 2017 в Кранево?

Заповядайте да открием заедно летния сезон, да хапнем прясна Цаца, която рибарите вече ловят за гостите ни, да се забавляваме с качествена музика и много игри. Със сигурност ще преоткриете Кранево и ще го видите в нова светлина! Хотелите са подготвили специални цени за гостите на фестивала. Очакваме ви – вземете и приятели!

Музика, смях, игри и много кулинарни изкушения ви чакат в Кранево на 9, 10 и 11 юни 2017!

Погледни още...